LINEKE BREUKEL


thriller auteur

WAT IS VERZOEKBOEK: 
Verzoekboek is een leerwerkproject voor iedereen die wil beginnen met schijven of gewoon wil ervaren hoe het is om mee te schrijven aan een thriller.
 
Op Facebook is Lineke Breukel in 2016 het eerste samen-schrijf-project begonnen: VERZOEKBOEK IJSVOGEL
De Facebookpagina is hiernaar vernoemd.

Verzoekboek IJsvogel heeft geresulteerd in de thriller ‘De IJsvogel’ die door Van Dorp UItgevers is gepubliceerd in de zomer van 2017.
Op 5 december 2017 is de groep deelnemers onder leiding van Lineke Breukel begonnen aan een tweede Verzoekboek: Het Verbond.
Deze thriller is op 30 november 2018 gepubliceerd.

HOE WERKT HET?
Online werkte een groep mensen in 2016 aan het samen schrijven van de thriller ‘IJsvogel’, waarbij Lineke Breukel het manuscript beheerde dat op die manier ontstond. Zij coachte de groep door de deelnemers zelf te laten werken met plotideeën, spanningsopbouw, het uitwerken van de personages en andere zaken als omgevingsbeschrijvingen en sfeerbepaling.
Sinds 5 december 2017 is men begonnen met het werken aan de tweede thriller ‘Het Verbond’, die in november 2018 gepubliceerd werd.
 
Lineke Breukel: “Mijn doel met ‘Verzoekboek' is om ‘schrijven' onder de aandacht te brengen en het laagdrempelig te maken voor iedereen die er interesse in heeft.”

De beide boeken zijn door Van Dorp Uitgevers, onder de imprint ‘Village’ uitgegeven.
De namen van alle deelnemers staan voorin vermeld.

Lineke Breukel: "Ik vind het goed om transparant te maken hoe ik als schrijver werk en hoe een manuscript bij mij ontstaat. Op die manier haal ik er een beetje de magie vanaf en toon aan dat schrijven niet zo moeilijk is als sommigen denken. Dat het te leren is. Bovendien heb ik ongelooflijk van dit project genoten, omdat de deelnemers zo lekker fanatiek waren. Verzoekboek is echt een begrip aan het worden dat gedragen wordt door velen."

Een belangrijk ander doel is om met deze boeken geld in te zamelen voor een goed doel dat wordt bepaald door de deelnemers van het samen-schrijf-project.  Het auteursdeel van de opbrengsten zal een jaar lang aan dit doel worden geschonken en een voorwaarde is dat de organisatie zich hard maakt voor de bestrijding van Laaggeletterdheid of het stimuleren van lezen (en schrijven).

In de zomer van 2018 is als resultaat van de verkoop en uitleen van De IJsvogel een bedrag van €500 geschonken aan de stichting Lezen & Schrijven in Den Haag.

Ga op facebook naar ‘Verzoekboek IJsvogel‘ of neem contact op met Lineke Breukel (facebook: lineke breukel) voor meer informatie over dit project.WELKOMWELKOM.html
BOEKENBOEKEN.html
VERZOEKBOEK
PERSPERS.html